Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Απεργιακή έκδοση της Ελευθεροτυπίας - για την "Αννούλα μας"

Σιχαίνομαι όταν πέφτω μέσα για άσχημα πράγματα. "Γκρίνιαζα" και κατηγορούσα την κα Διαμαντοπούλου μας οτι παρέα με την υφυπουργό της, (ξέρετε ποια λέω ντε, την Παπακώστα του Πασοκ) ήταν ΟΦΑ (όπου φυσάει ο άνεμος). Αφορμή για αυτήν την ανάρτηση πήρα βέβαια από ένα ΘΑΥΜΆΣΙΟ άρθρο στην Κυριακάτική Ελευθεροτυπία των δημοσιογράφων (και όχι των συμφερόντων-αφεντικών-τραπεζών), σε συνδυασμό με μια πολύ μαλακή κριτική που της έκανα οι ΑΜΑΝ στο Ραδιο - Αρβύλα που οφείλω να πω οτι με ενόχλησε. Οι μεν τελευταίοι, που ως γνωστών "κράζουν" πολλούς, είπαν κάτι για την Κα Διαμαντοπούλου (και το πόσο απαράδεκτη ήταν η απάντησή της σε ένα πρωϊνάδικο) και τους φάνηκε λέει περίεργο γιατί η Διαμαντοπούλου είναι σοβαρός άνθρωπος και άλλα τέτοια. Μάλλον δεν ξέρουν τι λένε, ή βιάστηκαν να μιλήσουν ή ήταν στις καλές τους ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Μιλάμε για την ίδια γυναίκα, της Λέσχης Μπιλντεμπεργκ που ξεκίνησε αυτή πρώτη την επίθεση στα εργασιακά, πριν από το κλάμα του GAP στο Καστελόριζο και άνευ αιτίας, ξεπουλώντας ένα ολόκληρο κίνημα, των Ιδιωτικών εκπαιδευτικών και κατακτήσεις δεκαετιών για να μπορούν οι 30 - 40 ιδιοκτήτες σχολείων να κάνουν τα όργια τους ανενόχλητα. Η Κα Διαμαντοπούλου μας λοιπόν που αφού η Λέσχη που προανέφερα δεν συνεδρίαζε είπε να μιλήσει με τους "σοφούς - άφρονες" που έκαναν λέει μια κίνηση για να προβληματιστούν για το μέλλον της Ελλάδας και αυτοαναιρέθηκαν από σοφοί, όταν την κάλεσαν βέβαια να μιλήσει. Ξέρει όμως τι κάνει. Πιάνει τα μετερίζια δεξιά και αριστερά. Πιθανώς θα σκέφτεται ..."ρε μπας και αλλάξουν τα πράγματα και ξεμείνω από την εξουσία; ρε μπας και μας κάνει ξεπαρεού το σύστημα και που χρόνος και διάθεση για ιδιώτευση (άλλωστε από πότε έχει να εξασκήσει το επάγγελμά της, είναι λέει Πολ. Μηχανικός). Δύσκολοι καιροί για οπορτιουνιστές.... Ανοίγονται πολλές ευκαιρίες και αβάντες και δεν μπορούν να τα προλάβουν όλα. Με ποιόν να πρωτο πάει; Με το Χρυσοχοϊδη, με τον Παπουτσή, με τον Ευάγγελο, με τον GAP, με τον Χατζηδάκη και τον Μάνο και κάποιο κέντρο-δεξιό μόρφωμα, κι αν δεν προλάβει να χωθεί στον Κουβέλη; Μήπως να πήγαινε κατά Περισσό; Εμ άθρωπος είναι κι αυτή, πώς να τα προλάβει όλα; Έτσι που πάνε όλοι αυτοί και κάνουν κινήματα, κόμματα, μέτωπα κλπ τι να πρωτοκάνεις; (μου θυμίζει τον ψύλλο και την καμηλοπάρδαλη με το ανέβα να.... κατέβα να ... κλπ κλπ).
Την ουσία - αιτία της ανάρτησης όμως την έχασα. Σε ένα καταπληκτικό κείμενο ο κος Τάκης Καφετζής, καθηγητής το Παν. Πελ/σου λέει εκπληκτικά πράγματα. Αξίζει λοιπόν να το βρείτε και να το διαβάσετε όλο αλλά πρέπει να σας δώσω δύο αποσπάσματα. Αναφέρει λοιπόν μεταξύ άλλων: "...Αυτή η γενικότερη κρίση λειτουργεί σπειροειδώς, προκαλώντας συμπτώματα αυταρχισμού, κ γυμνής εξουσίας που εκκενώνεται από τις όποιες εναπομείνασες κοινωνικές της αναφορές, με συνέπεια, μεταξύ άλλων, να εκδηλώνει αυτιστικά σύνδρομα, βοναπαρτικά ανακλαστικά, απώλεια μέτρου των πραγμάτων, αποστεωμένο στερεοτυπικό ντελίριο....". Ούτε ο ψυχαναλυτής της δεν θα έπεφτε τόσο μέσα....
Τελειώνοντας λοιπόν ο κύριος καθηγητής λέει: "...Το σύμπτωμα μίας εξουσίας σε κρίση που γυρνά σαν ρόδα στον αέρα, πασχίζοντας να βρει ανακούφιση στην αυταρχία, είναι το διήγημα που θα μείνει για να γραφτεί απ' τους ανθρώπους της σημερινής εξουσίας. Κρίμα που η κ. Διαμαντοπούλου εκχώρησε τη γραφή της σ' αυτό το διήγημα στον μητροπολιτικό κ Βενιζέλο. Είναι σαν να αποδέχεται τον επαρχιωτισμό της. Χωρίς να το καταλάβει...."


Τι να πεί κανείς πέρα από ένα ευχαριστώ....
Ευχαριστούμε κύριε καθηγητά....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου