Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ο Τρελαντώνης και η ΕΡΤ

Είναι ντροπή και αίσχος των γνωστών και πουλημένων εδώ και καιρό δημοσιογράφων να βγάζουν δελτία από τα ιδιωτικά κανάλια και να βγάζουν εφημερίδες. Θα μου πείτε έτσι τους είπε το αφεντικό έτσι κάνουν. Έτσι είναι η Ιδιωτική τηλεόραση. Ότι πει το αφεντικό. Φαντάσου για παράδειγμα να ξεκινήσει το Μέγκα μια έρευνα που θα ασχοληθεί με τα κατασκευαστικά αμαρτήματα του κυρίου Μπόμπολα και ο Σκάι να αρχίσει έρευνα για το λαθρεμπόριο καυσίμων ή το τί έγινε στην ΕΡΤ την εποχή Παναγόπουλου. Βέβαια επειδή αυτοί όλοι ούτε ήθος έχουν ούτε αξιοπρέπεια και κυρίως δεν περιλαμβάνει το λεξικό τους τη λέξη "αιδώ" το μόνο που παίζει είναι να βρούμε το Σκάι να ασχολείται με τα αμαρτήματα του Μπόμπολα κλπ κλπ αλλά κι αυτό είναι ισχνό... Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Υπάρχει άλλωστε η ομερτά... Τρέχει και κείνος ο Καλφαγιάννης να κλείσει το ένα στομα, να κλείσει το άλλο κι όπου πάει τον βαράνε όλοι... Όπως είχε κάνει ο πολύ μάτσο άντρας ο Πρετεντέρης (δείτε παλαιότερη ανάρτηση) στον εκπρόσωπο της ΟΛΜΕ. 
Τώρα που έμπλεξε κι ο Τρελαντώνης μέσα; Τι να πω. Αυτό το παιδί, όπως το περιέγραφε και η προγονός του στο ομώνυμο μυθιστόρημα, ότι πιάνει στα χέρια του κάνει ζημιά. Λέτε να βρουν το "χαμένο του ανδρισμό" τα δεκανίκια του και να έχουμε τρεχάματα; Δύσκολο. Άλλωστε αυτοί είναι μόνο για να λένε. Λένε, λένε, λένε και στο τέλος τσουπ η κωλοτούμπα τύπου: έ δε θα ρίξουμε και την κυβέρνηση βέβαια. Αν δεν ήταν τραγικές οι στιγμές θα γέλαγες μαζί τους αλλά δεν υπάρχει το σθένος για κάτι τέτοιο. Η συμπεριφορά πάντως είναι Τρελαντωνική: φοράει το δίκοχο, βουτάει τον ξύλινο χάρακα, καβαλάει το παιδικό αλογάκι και ορμάει. Αυτό έκανε και παλιά αυτό κάνει και τώρα. Το θέμα είναι οτι οι μεγαλομανείς τρελοί συνήθως πήγαιναν και έκαναν παρέα στο Δαφνί στον Τσαγανέα (...άνθρωποι άνθρωπο προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός). Αυτουνού έκοψε φαίνεται το αλογάκι και τον προσγείωσε στο Μαξίμου. Έτσι όπως τον κόβω εγώ, η μόνη ελπίδα είναι να μας σώσει το ΣτΕ . Παράλογο....! Δεν απαντά. Το λέω επειδή μου είπαν οτι η Δικαιοσύνη εκτός από τυφλή, κουφή και κουρελιάρα είναι λέει και ίση για όλους. Τι να πω εγώ; Έτσι μου είπαν έτσι λέω. Αλλιώς δε σωνόμαστε. 
Είναι τυχαίο το ότι μέχρι την Τετάρτη κλείνει η συζήτηση για  κάποια θέματα γύρω από τα ιδιωτικά κανάλια; Είναι τυχαίο ότι η απόφαση πήγε από Παρασκευή σε Δευτέρα; Είναι τυχαίο το ότι επιμένει να εκπέμπει μαύρο; Είναι τυχαίο το αντάρτικό με τον 902; Είναι τυχαίο το κόψιμο των τηλεφώνων κλπ κλπ; Είναι τυχαία η πώληση των υδάτων που θα έρθει; Του φυσικού αερίου; Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Να δω τώρα που θα πάρει την ΕΡΤ ο Τρελαντώνης και θα την κάνει παιχνίδι του, όπως το ξύλινο αλογάκι του, που θα προβάλει ο Αυγερόπουλος το ντοκιμαντέρ για τα νερά.
Και για να συνεχίσω με τα αστεία: Η κόρη του στελέχους της ΝΔ η δεσποινίς Σαλαγκούδη μπήκε αξιοκρατικά στην ΕΡΤ; Κάνανε ακρόαση δηλαδή και τους κατέπληξε όλους με την ομορφιά και την εξυπνάδα της τόσο πολύ που αποφάσισαν να την κλείσουν για να μην την προλάβει κάποιο ιδιωτικό; Η μήπως έπεσαν τα τηλέφωνα (και θα ήθελα να ξέρω ποιος συγκεκριμένα πήρε ποιόν, να βγει να το πει με ονόματα ο Καλφαγιάννης της ΠΟΣΠΕΡΤ που σίγουρα ξέρει) και αναγκάστηκαν να καλιμπράρουν τους φακούς και τα μικρόφωνα από την αρχή για να μη ραγίζουν από τόση ομορφιά και εξυπνάδα; Να θυμίσω πόσους Μεσσήνιους έχει διορίσει στο Μουσείο και στον τομέα ευθύνης του όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού; Τόσους που οι Μεσσήνιοι της Αθήνας δεν συναντιούνται πια΄για κοπή πίτας και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις γιατί...."...τα λένε στη δουλειά". Να ρωτήσω τέλος: έχει διορίσει δικό του άνθρωπο στο προσωπικό της Βουλής; Αυτά γιατί για να μιλάς περί ηθικής πρέπει να είσαι άσπιλος και αμόλυντος. Αλλιώς ....μόκο.!
Ένα τελευταίο αστείο και τελειώνω: ο τόσο αγαπητός Άδωνις, που ο μόνος λόγος που μπήκε στη Βουλή είναι επειδή δεν κάνουν ψυχιατρικές εξετάσεις στους βουλευτές, συγκρίνει τον Τρελαντώνη με τον Μέγα Αλέξανδρο! Τι να πει κανείς; οτι έχουν κοινά έχουν. Ο ένας σκότωνε τους εχθρούς της Ελλάδας, ο άλλος σκοτώνει τα όνειρα και τα δικαιώματα των Ελλήνων. Ο ένας ισοπέδωσε τη Θήβα, ο άλλος θα ισοπεδώσει όλη την Ελλάδα ξεπουλώντας την. Ο ένας βασιζόταν στο στράτευμα που κυβερνούσε τον άλλο δεν τον ήθελε περίπου το 80% του εκλογικού σώματος (γύρω στο 20 δεν πήρε αν θυμάμαι). Ο ένας έκοψε το Γορδιο Δεσμό, ο άλλος έκαψε το άντρο της διαφθοράς την ΕΡΤ. Τι να πω; Δε θα πω τίποτα γιατί θα πάω φυλακή στο τέλος. Πείτε τα εσείς για μένα. Πηγαίνετε λοιπόν και μπείτε στην ΕΡΤ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου