Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ύβρεις...


Ύβρις είναι:
Το να μην σέβεσαι έναν άνθρωπο όπως ο Λ. Κύρκος και να εκμεταλλεύεσαι το θάνατό του για να γράψεις ένα αρθράκι σε μια μεγάλη εφημερίδα, όπως «Τα Νέα», στο οποίο προσχηματικά μιλάς για το θανόντα αλλά ουσιαστικά το κάνεις για να δείξεις ότι: πρωτίστως έχεις αριστερές καταβολές (μην πω τι αριστερή…) και δευτερευόντως να αδράξεις την ευκαιρία να καταφερθείς κατά αυτών που σου εναντιώνονται για το νέο νομοσχέδιο. Όλα αυτά δείχνουν άνθρωπο στυγνό, στυγερό, μικρόψυχο, οπορτουνιστή, μακιαβελικό. Όταν λοιπόν είσαι και Υπουργός Παιδείας το ηθικό πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο.

Ύβρις είναι:
Το να σηκώνεσαι στην Εθνική συνδιάσκεψη του Πανελλήνιου δήθεν Σοσιαλιστικού δήθεν Κινήματος και μιλάς για «αλισβερίσια στα Ανώτερα Ιδρύματα» και να μην έχεις μπει στον κόπο να ρωτήσεις και να αναρωτηθείς: «από όλους αυτούς που έχω στο Υπουργικό Συμβούλιο, ποιοι έχουν εκμεταλλευθεί αυτά τα αλισβερίσια που εγώ τάχα καταγγέλλω για να κάνουν καριέρα; Ποιοι έχουν ευνοηθεί σκανδαλωδώς (με αναθέσεις διατριβών, με εύρεση καθηγητών, με συγγραφή διατριβών από άλλους και άλλα τόσα που ακούμε) μέσα από την φοιτητική μου παράταξη και έχουν γίνει «δικτάτορες» (ουπς! συγνώμη αλλά πάντα μπερδεύω και αναγραμματίζω τη λέξη δικτάτορες και διδάκτορες…);» Η απάντηση θα ήταν απλή κύριε Πρωθυπουργέ: αυτοί και αυτές (με έμφαση στο αυτές…) που σε χειροκροτούσαν ως Μεσσία από κάτω, βασιλικότεροι του βασιλέως. Μια δε Υφυπουργός έκανε σαν αρκουδάκι με Duracell, σα μωρό παιδί (με έμφαση στο μωρό). Αυτοί λοιπόν που τους έχεις μέσα στο Υπουργικό, σε εκθέτουν όχι μόνο με τα λεγόμενα και πραττόμενα τους αλλά και με την ύπαρξή τους και μόνο….
Κι όλα αυτά τα γράφω άσχετα αν συμφωνώ με το νόμο..!

Ύβρις είναι:
Να βλέπω κάνοντας ζάπινγκ στο κάτω μέρος της οθόνης, στο σκρολ, του καναλιού STAR (!!!) ότι όποιος θέλει μπορεί να δει ζωντανή την κηδεία του Λεωνίδα Κύρκου από το lady-star.gr και από κάποια άλλη ιστοσελίδα. Ούτε να πεθάνει δεν τον αφήνουν, ούτε να κηδευτεί. Μυρίστηκαν κρέας τα πτωματοφάγα όρνεα της δημοσιογραφίας και όρμησαν ανενδοίαστα, προσβάλλοντας με την παρουσία τους. Αιδώς....!!!

Τέλος ύβρις είναι:
Να έχουμε πολιτικούς που με τα λόγια τους μας λένε αυτά που θέλουμε να ακούσουμε και με τα έργα τους να μας προδίδουν…! (Δεν είναι δικό μου, το είδα στο απίθανο ντοκιμαντέρ του Αυγερόπουλου για την Οσάκα του Μεξικού, αλλά δε θυμάμαι ποιος το είπε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου