Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Το ... "παγώνι"... και η ¨.."αρσιβαρίστας" του Υπ. Παιδείας


Δε θέλω να σχολιάσω το νομοσχέδιο αν δεν έχω πρώτα διαβάσει μερικά πράγματα. Όμως δεν μπορώ να μη σχολιάσω το promo. όπως το λένε κυρίως οι δισκογραφικές και άλλες εταιρείες, του Υπουργείου Παιδείας με την υφυπουργό του, κυρία Χριστοφιλοπούλου.
Από επαγγελματική διαστροφή παρακολουθώ όλα όσα έχουν να κάνουν με το Υπ. Παιδείας. Κάνοντας ζάπινγκ λοιπόν παρακολούθησα την εν λόγω κυρία σε τρία διαφορετικά κανάλια να βγαίνει και να βγάζει τα γνωστά της λογύδρια στα οποία μας έχει συνηθίσει άλλωστε. Πρέπει να της αναγνωρίσω ότι είναι μια σπουδαία πολιτικός μια και μπορεί να μιλάει για ώρες χωρίς να λέει τίποτα και κυρίως χωρίς να συμμετέχει σε κανέναν διάλογο αφού δεν ακούει και δεν απαντά στον άλλο αλλά λέει μόνο ότι έχει έρθει να πει. Και στα τρία κανάλια δεν σταμάτησε να λέει ότι είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου και ότι κι αυτή σαν εκπαιδευτικός της τριτοβάθμιας κόπτεται. Αυτός ο κομπασμός δείχνει πολλά… Ενδεχομένως μια ρηχότητα; Ίσως. Ενδεχομένως μια ανάγκη να επιβληθεί όχι με τα λόγια της αλλά όπως το παγώνι που ανοίγει την ουρά του για να κομπάσει κι αυτό με τη σειρά του; Ίσως. Μπράβο. Τι ανάγκη έχουμε λοιπόν ως έθνος όταν στο Υπ. Παιδείας έχουμε ένα ….παγώνι που σκέφτεται και συμπεριφέρεται σαν στρουθοκάμηλος;
Να θυμίσω ότι πρόκειται για την ίδια κυρία που σε ερώτηση για το τι θα γίνονται οι Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί μιας προχωρημένης ηλικίας που θα απολύονται φέρεται να απάντησε: «Ε..! ένας άνεργος ακόμα!».

Όσο για την άλλη κεφαλή του Παιδείας, έκανε βαράκια φαίνεται όλο το καλοκαίρι και ήρθε να μας συγκινήσει με τη θεαματική άρση τόοοοοσων σελίδων, στο κοινοβούλιο. Θε-α-μα-τι-κό κυρία Υπουργέ. Μπράβο, έγραψε και στα media. Κάτι άλλο σας έμαθαν στην προσφιλή σας λέσχη Μπινλντεμπεργκ; Να περιμένουμε κάτι ακόμα; Ίσως έναν «ευνουχισμό» ακόμα κάποιου συνδικάτου; Γιατί όχι; Ποιος έχει σειρά τώρα; Η ΠΟΣΔΕΠ, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ ποιος;

Τέλος είναι κοινός τόπος ότι, η πλειοψηφία (για να μην πω όλοι ανεξαιρέτως και με θεωρήσετε απόλυτο) των ανθρώπων που είναι στους κομματικούς μηχανισμούς και στις πανεπιστημιακές πολιτικές νεολαίες, ειδικά των δύο μεγάλων κομμάτων, παίρνουν τα πτυχία, τα μεταπτυχιακά, τα διδακτορικά, τους αναλαμβάνουν καθηγητές κλπ κλπ …«ααβάδιστα και αβασάνιστα»… Και οι υπόλοιποι ψάχνουν, επαίτες κυριολεκτικά, για μια υποτροφία, για ένα θεματάκι μεταπτυχιακού και άλλα παρόμοια.

Άντε βρε και εις ανώτερα…