Σάββατο 16 Απριλίου 2011

15/4/11 Σκέψεις πάνω στο "Χρεοκρατία" του Χατζηστεφάνου...

Βλέποντας το Debtocracy , το οποίο και σας προτείνω ανεπιφύλακτα, και συγκρίνοντας το με τη σημερινή πραγματικότητα μου ήρθαν πάααααααρα πολλά στο μυαλό...! Άμα το βάλεις και μαζί με εκείνα του Zeitgeist (I, II & III), το χθεσινό "Κουτί της Πανδώρας" που μιλούσε για την Τράπεζα της Ελλάδας και κάποια του Κούλογλου τότε έρχεται και δένει το γλυκό από παντού. Όλα πικρά και όλα με κάνουν να θλίβομαι... Όλα δείχνουν οτι υπάρχουν λύσεις οι οποίες δεν επιλέγονται διότι οι ιθύνοντες έχουν ήδη υποθηκεύσει τα πάντα στα γνωστά συμφέροντα. Καλά, δε συζητάμε για αξιοπρέπεια, αυτό δεν το έχει χάσει κανείς για να το βρούν οι κυβερνώντες. Την ψεύτικη δικαιολογία που προβάλλουν, ότι με την κρίση χάσαμε και την Εθνική μας κυριαρχία, δεν την χάβω. Είναι για 7 χρονα. Και η Αργεντινή, και το Εκουαδόρ αλλά και άλλες χώρες έχουν δείξει το δρόμο. Κάθε μέρα που περνάει με πείθουν οτι εκτός από ανεύθυνοι, επικίνδυνοι και υπόδουλοι είναι και θρασύτατοι...! Με ποιό δικαίωμα τολμούν να μιλάνε για δημοκρατία αυτοί που έχουν καταργήσει κάθε έννοια της δημοκρατίας; Ξέρετε ποιά είναι η τραγική ειρωνεία; Μερικοί από αυτούς είναι και παιδιά του Πολυτεχνείου.... Θα το ακούνε αυτό οι νεκροί του Πολυτεχνείου και θα στριφογυρίζουν σαν τις σούβλες στους τάφους τους... Αν τοξερε και ο Παπαχρήστος θα έκλεινε τα μικρόφωνα και το σταθμό και θα σηκωνόταν να φύγει.  "Αιδώωωως; Δεν απαντάει, άρα δεν υπάρχει" που θα έλεγε και ο Λαζόπουλος.

  Για μένα αυτοί οι άνθρωποι είναι Α-ΠΑ-ΤΕ-Ω-ΝΕΣ διότι έβαλαν τους πολίτες να τους ψηφίσουν υποσχόμενοι, ανενδοίαστα, ελπίδα και πραγματική αλλαγή. Ο κόσμος τους πίστεψε, πήγε και τους ψήφισε και πριν "αλέκτωρ φωνήσαι..." αυτοί απαρνήθηκαν και σοσιαλισμό, και κοινωνικό κράτος και τα πάντα. Τα έβαλαν με όλους τους αδύναμους να υπερασπίσουν τον εαυτό τους. Απλά σας θυμίζω οτι η αρχή έγινε με συνδικαλιστική γυμναστική στις πλάτες των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών από την ηγεσία του ΥπΕΠΠΘ (το οποίο μετονομάστηκε σε Παιδείας,δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων Wooooow συγκινήθηκα, ανατρίχιασα σας λέω από τον νεωτερισμό. Μην ξεχνάμε τον Τσαρούχη ε; "Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις") και μετά άρπαξαν ένα-ένα τα επαγγέλματα και τις κοινωνικές ομάδες που δεν είχαν μεγάλη δύναμη. Για να δείτε όμως την πολιτική βαρύτητα αυτών των επικίνδυνων ανθρώπων δείτε πως αντέδρασαν με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ... Προσοχή κάθονται. Σούζα! Βέβαια αυτό θα γίνεται μέχρι να καταφέρουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να πάρουν τον έλεγχο των διακοπτών από τη ΓΕΝΟΠ και τότε... τρεχάτε ποδαράκια μου. Θα προστρέξουν στα έξωθεν αφεντικά τους να προσφέρουν σπονδή, μαζί με όλα τα άλλα, την ενεργειακή αυτοδυναμία του τόπου. 

Στο "Δεύτερο Μανιφέστο για τη φιλοσοφία" ο Alain Badiou μιλώντας για την εποχή που ακολούθησε το Μάη του 68, δινει μια εύστοχη περιγραφή των "λευκών κολάρων" ή όπως τους λέω εγώ: οι αχόρταγες ύαινες... Λέει λοιπον ο ΑΒ: "...η <δημοκρατία>, ταυτισμένη παντού με τη σκυθρωπή δικτατορία της ολιγαρχίας χρηματιστών, επαγγελματιών της πολιτικής και τηλεπαρουσιαστών...". Όσον αφορά το σήμερα, ο Badiou αρχίζει το βιβλίο του λέγοντας στο προοίμιο: "...είκοσι χρόνια μετά, με δεδομένη την αδράνεια των φαινομένων, τα πράγματα φυσικά είναι ακόμη χειρότερα, αλλά κάθε νύχτα καταλήγει να εμπεριέχει την υπόσχεση μιας χαραυγής...". Αυτή τη χαραυγή λοιπόν φίλοι αναγνώστες πάνε να μας τη φάνε. Έχουν υποθηκεύσει τα λεφτά μας, τα ταμεία μας, τα χαμόγελά μας, τα όνειρά μας, την ελπίδα μας και θέλουν να υποθηκεύσουν και το φώς....! Ο ήλιος όμως δεν υποθηκεύεται κύριοι! Πάρτε το χαμπάρι! Ο ήλιος λάμπει, φωτίζει και πολεμάει εσάς, τις δυνάμεις του σκοταδιού....!

Η φαιδρότητα αυτών των υποκειμένων φαίνεται όταν, με περισσό φαρισαϊσμό, κατηγορούν το "βαθύ κράτος" για την αποτυχία τους. Και ερωτώ: το βαθύ κράτος ποιός το δημιούργησε; Εγώ; Ένα απλό παράδειγμα: Στους τρείς τελευταίους διατελέσαντες διευθυντές της ΕΡΤ Α.Ε. πόσοι ήταν παλιοί γνώριμοι αφισοκολλητές του ΠΑΣΟΚ; Μόνο αυτός που σηκώθηκε και τους παράτησε με οικονομικό πλεόνασμα έδειξε να έχει φιλότιμο... Οι υπόλοιποι; Αυτό λοιπόν το "Βαθύ κράτος" το δημιούργησαν αυτοί μαζί με όλους όσους στερούνταν ηθικών αξιών και ως γνήσιοι οπορτουνιστές την έπεφταν δίπλα στο πτώμα του Κράτους μήπως και μείνει κανένα κόκκαλο να γλύψουν κι αυτοί. Και το πτώμα είχε να φάνε όλοι.... Εμ πώς θα έβγαιναν τα δίδακτρα στα κολλέγια κλπ κλπ; Έτσι απλά;

Τονα φέρνει τ' άλλο και θυμήθηκα τα Pampers...!! Θυμάστε εκείνα τα κουτιά από τελειωμένες πάνες που δεν είχαν πώς να τα γεμίσουν και έβαζαν μέσα κάτι ορθογώνια χαρτάκια με τον Κολοκοτρώνη τυπωμένο πάνω τους, που έφευγαν από την Τράπεζα Κρήτης και πήγαιναν στο σπίτι του τότε πρωθυπουργού; Εμ αμα έχει ανατραφεί ο σημερινός πρωθυπουργός με εκείνα τα παραδείγματα πως να μην έχει στο αίμα του την εύνοια του κεφαλαίου. Ας έλειπε το κεφάλαιο να σου πώ εγώ πώς θα μεγάλωνε....Πω πω τι ήταν κι αυτό; Τι σοσιαλισμός ήταν κι εκείνος... Είναι ρε παιδί μου να τόχεις στο αίμα σου.... Νεποτισμός στην πολιτική, νεποτισμός στο σοσιαλισμό, νεποτισμός σε όλα....! (Α! και για να μην ξεχνιόμαστε τις ζημίες από εκείνη την ιστορία ποιός τις πλήρωσε αλήθεια;)

Αμ τους επιχειρηματίες δεν είναι να τους λυπάσαι; Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την κρίση... Ποιός είναι όμως υπαίτιος αν όχι οι ίδιοι; Την εποχή των παχιών αγελάδων τα υπερκέρδη πήγαιναν στις τσέπες τους (πολλές φορές χωρίς να πληρώνουν ούτε φόρους, ούτε εισφορές, ούτε ρε παιδί μου κάτι τις για ξεκάρφωμα) και τώρα αντί να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να ανταποδώσουν αυτά τα υπερκέρδη βάζοντας πλάτη στους εργαζόμενους τι κάνουν; Σου λένε: δε βγαίνουμε πρέπει να γίνουν μειώσεις...! Πώς γίνεται όμως στα κέρδη να είναι μόνοι τους και στις ζημίες να θέλουν να πάμε παρέα; Και κάποιες μικρές εξαιρέσεις που υπάρχουν απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα ο οποίος λέει οτι στερούνται κάθε ηθικής αξίας. Η αλήθεια βέβαια είναι οτι χρήμα και ηθικές αξίες δεν πολυπάνε παρέα (και μη μου πείτε για την περίπτωση του Μπερλιγκουέρ διότι είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα).

Έχω όμως και προτάσεις:
1. Να αφαιρεθεί από αύριο το πρωί η λέξη "σοσιαλιστικό" από το λογότυπο του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι δυνατόν ένα μάτσο αφηνιασμένων και υποταγμένων αρχομανών να οικειοποιείται μια ολόκληρη φιλοσοφία και ουσιαστικά να την βρίζει με την παρουσία της. Μια λύση είναι να τους μηνύσει κάποιο Σοσιαλιστικό κόμμα άλλης χώρας (που να τιμά τα παντελόνια του) για "Υβρι" και διασυρμό της έννοιας Σοσιαλισμός, πράγμα που έχει επίπτωση και στα υπόλοιπα Σοσιαλιστικά κόμματα διεθνώς.
2. Να πληροφορηθούμε όλοι για τον Λογιστικό έλεγχο του χρέους  εδώ: Λογιστικός έλεγχος χρέους
3. Να ψηφίσουμε όλοι στη συγκέντρωση υπογραφών εδώ: Ψηφος στον Λογιστικό έλεγχο . Δεν πολυ - πιστεύω οτι θα γίνει τίποτα διότι αυτοί που ελέγχουν τις μαριονέτες που μας κυβερνούν έχουν φροντίσει να δέσουν το γάιδαρό τους με νόμους και συμφωνίες αλλά θα ήθελα να τους δώ να "κατουριούνται" για λίγο πάνω τους. Αλλά τι λέω... Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να έχεις κάποια τσίπα πάνω σου και είπαμε: "Αιδώωωως; Δεν απαντάει, άρα δεν υπάρχει". 

Θα τελειώσω τη σημερινή μου εγγραφή με ένα χιουμοράκι, στα όρια του σαδομαζοχισμού: Θα ήθελα να δω τις ..."κυρίες"... που ηγούνται του Υπ. Παιδείας, μαζί με τη βουλευτή της ΝΔ κυρία Παπακώστα κλεισμένες σε ένα σπίτι - κελί τύπου Big Brother, για 6 μήνες και τις κάμερες να τραβάνε όλη μέρα. Αντε, για να γελάσει το χειλάκι μας λίγο....


Σας ασπάζομαι
Ο Εύζων.